2011. július 26., kedd

Dvaipáyana Vyása: Vedánta-sútra - Jelenlegi ára: 4 090 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Vedanta-sutraA könyv listaára: 4990 Ft. Leírás:
A Vednta-sutra, más elnevezéssel Brahman-sutra az óind filozófia egyik alapműve, amely logikus egészbe rendezi a szerteágazó védikus tanításokat. Keletkezése időpontja bizonytalan, Badarayanát, a Kr. u. 2. században élt bölcselőt tartják a szerzőjének, a Visnu-hívő hagyományban azonban Dvaipayana Vyasával a mitikus ősbölcselővel azonosítanak. A teológiai és filozófiai alapelveket megfogalmazó mű fő témája maga Brahman, az abszolútum, világszellem mibenléte. Műfaja szerint vitairat, amelynek egyes szakaszai egy képzeletbeli a valóságos szóbeli tanításokat idéző párbeszéd módjára épül fel. A fejezet élén egy tétel áll, amelyet az ellenvetés követ, majd a választ az adott sutra adja meg. A nem ritkán homályos, többértelmű aforizmák (Itt az ideje , hogy tudakozódjunk a Brahman felől - szól az az első sutra) csak utalnak a sokkal gazdagabb szóbeli hagyományra, ezért a különböző iskolák tanítói, filozófusai számos kommentárt készítettek a műhöz. A védikus tanítások megismertetésével foglalkozó Magyar Brahmana Misszió égisze alatt megjelenő fordítás a 18. századi vaisnava tudós, Baladeva Vidyabhusana kommentárjával kerül kiadásra. A kötet négy nagy részből áll az első témája Brahman mibenléte, a második a többi iskola tanításait cáfolja, a harmadik tárgya a Brahman elérésének különböző módozatai (meditációk és lelki gyakorlatok), utolsó témája pedig az, hogy mi történik a lélekkel felszabadulása és Istennel való egyesülése után. Az eredeti szanszkritból való alapos és tudós fordítást a fordító tájékoztató előszava vezeti be és függelék egészíti ki. A hindu vallás és filozófia lényegét kifejtő mű a transzcendentálisról általános érvénnyel megfogalmazott állítások foglalata, így a nagy világvallások és a misztikus tanítások iránt érdeklődők számára is tanulmányozásra méltó. ISBN: 978-963-06-8387-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 4 090 Ft

Az aukció vége: 2011-07-30 20:35
. Dvaipáyana Vyása: Vedánta-sútra - Jelenlegi ára: 4 090 Ft